Київський художник Сергій Коляда завершив картину "Welcome to Ukraine! Welcome to EURO 2012!". На ній зобразив Юлію Тимошенко в образі Катерини з однойменної роботи Тараса Шевченка.

Також тут є столичний міліціонер, мешканець спального району, біг-борд з Віктором Януковичем і написом "Покращую життя! Христос воскрес!". Усі свої картини Коляда виконує кульковою ручкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коляда малює Шевченка з кока-колою

"Малював 2,5 місяці, - каже художник. - Показав Україну відповідно до стереотипів, які існують стосовно нашої держави серед іноземців. У цій картині є позитивні герої. Наприклад, брати Клички. Один із них у вигляді козака, як символ відродження козацьких традицій. Показав їх, як надію на краще майбутнє, відродження. Спочатку намалював браму, яку відкривають голі дівчата. Потім була Тимошенко. Решта образів приходили поступово".

Сергій Коляда каже, що картиною зацікавився депутат від БЮТ Віктор Уколов. Хотів її подарувати на день народження Олександру Турчинову. Проте купити не наважився, бо не був впевнений, що імениннику вона сподобається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жлоби" в клітках плювалися зернятами на відкритті арт-проекту у Львові

"Почав картину присвячену київському метро. Буде зображений вагон, а на нього нашаровуватимуться сюжети сучасного міста за вікном з написом "Не притулятися". Картина буде позитивною на відміну моїх попередніх робіт. Намалюю красиву студентку, будуть історичні постаті. Усе символізуватиме надію на краще майбутнє", - додав художник.